Det er ingen klare kilder til hvor carbonara har oppstått. Mange teorier går ut på at det var en kombinasjon av italiensk pasta og amerikansk egg og bacon, som de allierte styrkene spiste under okkupasjonen av Roma under andre verdenskrig.
Dukkah er hentet fra arabisk og betyr “å male noe i en morter”. Dukkah er en Egyptisk krydder-blanding som passer utmerket godt til alt fra salater til speilegg eller som dipp til brød før maten. Det blir også brukt mye til kjøtt og fisk, enkelt å lage og holder seg i månedsvis.
Pasta Carbonara:
- 80 g pasta
- 70 g grønnkål
- 70 g sjampinjong
- 1 egg
- 1,5 ss kremfløte
- parmensan
Dukkah:
- 3 ss korianderfrø
- 3 ss mandler
- 3 ss pistasjnøtter
- 2 ss sesamfrø
- 1 ss kumminfrø
Først lagde vi Dukkah, alle ingrediensene i en bolle og kjør sammen med stavmikser. Hvis du ikke har stavmikser så grovhakk mandler og nøtter så blander du alt sammen.
Grønnkålen vasket vi godt før vi skar bort de grove delene av stilken. Vi la kålen utover et bakebrett og hadde over litt rapsolje, salt og pepper. Så settes den inn i varm ovn, 180 grader, og er ferdig etter 10-12 minutter.
Til pastaen satt vi over en stor kjele med vann og godt med salt i. Vi renset og kuttet sjampinjong. Så hadde vi soppen i en tørr og varm stekepanne for å trekke ut fuktighet som gjør at smaken blir mer konsentrert. Deretter tilsatte vi litt rapsolje og krydret med salt og pepper.
Vi blandet sammen, egg, fløte og parmensan i en bolle som vi vendte den ferdigkokte pastaen i. Det skal bli en kremete konsistens, hvis sausen er litt tynn så hell blandingen tilbake i kjelen og rør godt. Følg nøye med så det ikke blir eggerøre.
Ha i sopp og legg den sprø kålen på toppen, dryss over Dukkah og nyt.
Pris per person: 30 kr