Piroger med kylling

Piroger med kylling

Piroger er originalt en bakst med diverse fyll fra Russland. Det kan minne litt om calzone. Det vi valgte å fylle det med var kylling, løk, paprika, sjampinjong og hvitløk. Kyllingen krydret vi og stekte lett på begge sider. Deretter satt vi den inn i ovnen på 200 grader i 20-25 min. Løk, paprika, sjampinjong og hvitløk ble finhakket og stekt (purre). 

  • 1dl. byggmel fint
  • 1dl. hvetemel finmalt
  • 1 dl. kaldt vann
  • ¼ pk. tørrgjær

Fyllet i pirogene er som følgende:

  • ½  kyllinglår
  • 1 ss creme fraiche lett
  • 1/5 løk
  • 1/8 rød paprika
  • ½ sjampinjong
  • 1 lite fedd hvitløk
  • En klype med timian, salt (urtesalt), paprikapulver, pepper

Vi starter med deigen og da benyttet vi oss av en spesiell teknikk som kalles kaldhevning. Det vil si at vi blandet alle ingrediensene kalde. Dette gir mulighet til lengre holdbarhet på deigen, den kan holde seg i opp til 5 dager i kjøleskapet. Vi lot deigen stå i kjøleskap i 2 døgn så bakte vi ut 2 rundstykker og hevet de på benken i 2 timer. Deretter kjevlet vi ut deigen som en liten sirkel, la på med fyllet og brettet deigen over. Stek pirogene i stekeovnen på 200 `C i ca. et kvarter til de blir gyllenbrune. 

Total pris per person: 24 kr

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *