Tomat- og mozarellasmørbrød med hjemmelaget pesto
Denne gangen hentet vi inspirasjon fra Italia denne og lagde hjemmelaget pesto. De av oss som er Italiakjennere har sikkert nytt en capresesalat. Her har vi lagd en varm variant, som dere ser gjenspeiler fargene i det italienske flagget.
Pesto med gresskarkjerner
- 40 g gresskarkjerner
- 10 g basilikum
- 15 g parmensan
- 2.5 cl olivenolje
- hvitløk, chili, salt og sitronsaft etter smak
Vi begynte med å ha gresskarkjernene i en kjøkkenmaskin sammen med hvitløk, chili, sitronsaft og litt olivenolje. Man kan også bruke stavmikser. Så hadde vi i basilikum og spedde sakte med olivenolje. Tilslutt hadde vi i parmesan oppkuttet i biter. Smak om det trengs mer krydder.
- 1 liten tomat
- ½ mozzarella
- 2 skiver grovt brød
Vi smurte på brødskivene med pesto, som om det var smør. Så kuttet vi tomat og mozzarella i tynne skiver som vi la lagvis på skiva. Deretter satt vi de inn i forvarm stekeovn på 200 grader i 15-20 minutter.
Pesto kan lages med pinjekjerner, skåldet mandler eller som vi gjorde, med gresskarkjerner. Det kan lønne seg å lage en større porsjon, da den holder seg fem dager i kjøleskapet, og kan fryses. Pesto passer naturlig sammen med pasta, eller den kan brukes til å gratinere kjøtt og fisk.
Total pris per person: 27,50 kr