Kyllingcurry eller curry med belgfrukter
Det var høsten første dag med minusgrader, og igjen var det behov for ullklær og tykke vinterjakkker. Solen sto lavt på himmelen, og vi lengtet etter sydlige strøk. Vi hadde behov for noe varmende og sterk mat med opprinnelse fra Østen. Valget falt derfor på en en god og krydret kylling curry.
- 40 g løk
- ½ gulrot
- 30 g paprika
- 1 fedd hvitløk
- ½ kyllinglår
- ½ ss Pataks mild curry paste
- 70 ml kokosmelk
- 0.25 dl tørkede kikerter
- ½ dl ris
VI startet med å brune kyllinglår i pannen på relativt sterk varme, og krydret med salt, pepper og paprika. Etter at kyllingen hadde fått god farge, la vi dem i en ildfast for med litt olje i bunnen, og satte dem inn i forvarmet ovn på 200`C i ca. en halvtime.
Mens kyllingen godgjør seg i ovnen, startet vi med å kutte opp grønnsaker. Vi guttet gulrøttene i tynnes skiver, løken og paprikaen i passe store terninger, og finkuttet hvitløken. For litt ekstra protein i retten, kokte vi også en håndfull kikerter (se tidligere oppskrift for behandling av kikerter).
Begynn med å steke gulrøttene, deretter løk og hvitløk, og helt på slutten av steketiden, paprikaen. Ha i currypaste og la den frese litt for å få frem smaken i krydderne.
Når kyllingen er ferdig plukket vi kjøttet rent fra beinet og rev de opp i passe store biter. Stek kyllingbitene i kort tid sammen med grønnsakene, til slutt tilsettes kokosmelk, mengde avhenger hvor sterk curry du har lyst på. La dette koke litt sammen så smakene setter seg.
Server dette til ris som er kokt sammen med litt grønnsaksbuljong og gurkemeie.
Kyllingen kan fint byttes ut med andre proteinkilder som kikerter, linser, bønner eller fisk. Bruker du tørkede kikerter eller bønner må de legges i vann over natten, linser trenger ikke bløtlegging. Husk å koke de før du tilsetter bønner/linser i curryen.
Bon apetite!
Pris: 20 kr