Brokkolisalat

Brokkoli har et høyt innhold av vitamin C og K, og den er rik på kostfiber og B-vitaminet, folat. Den er også en fin kilde til kalium, brokkoli er en anvendelig å god grønnsak som er fint å inkludere i kostholdet. Rødløk er også en god løk med mildere smak enn gul løk.

Ingredienser:

  • 1/4 brokkoli
  • 1/8 rødløk
  • 15 g bacon
  • 1/4 grønt eple

Fremgangsmåte:

Sett en kjele med vann til koking, tilsett godt med salt. Kutt brokkolien i buketter og kok al dente når vannet har kokt opp. Det går fort ca. 3-5 minutter. Finkutt rødløken, riv eplet på det groveste på et rivjern og legg det i en liten bolle med vann og sitron. Da blir ikke eplet brunt og du tilføyer en frisk smak. Når brokkolibukettene er kokt så sil de i kaldt vann for å stoppe kokeprosessen. Tørk de godt i et rent kjøkkenhåndkle. Så finkutter du brokkolien. Bland sammen alt du har kuttet opp. Baconet skjæres i mindre biter og stekes sprøtt i pannen.

Dressing:

  • Creme fraiche/rømme
  • Honning
  • Eplesidereddik

Bland alt sammen og smak deg frem. Deretter heller du dressingen over brokkoliblandingen og rører godt. Ha over sprøstekt bacon og hakkede salte mandler.

Se på bloggen vår for oppskrift på salte mandler.

Pris: 19 kr

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *