Linsebolognese

Spaghetti bolognese er en klassiker fra Italia, en bauta i det italienske kjøkken, og det sies at det er like mange oppskrifter til denne retten som det finnes mødre og bestemødre i Italia. Bolognese består som regel av kjøttdeig og pancetta, men i denne retten har vi byttet ut kjøttet med linser, ellers er ingrediensene tradisjonelle. For å få en dyp og rund smak anbefales det at retten koker i flere timer, og ofte smaker den bedre dagen etter. Bolognese er skikkelig comfort food. 

Ingredienser:

  • 70 g linser
  • 1/3 boks knuste tomater
  • 1/2 gulrot
  • 1 stang stangseleri
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 ts tomatpurè
  • 1/4 løk
  • 1/2 terning kjøttbuljong
  • En skvett balsamicoeddik
  • En skvett soyasaus
  • En klype sukker
  • Oregano, basilikum og røyket paprikapulver etter smak
  • 50 g pasta

Fremgangsmåte:

Kok linsene først, hell av vannet og sett dem til side. Kok opp buljong for å ha den klar. Finhakk løk, gulrot og stangselleri i omtrent like store biter, finhakk også hvitløken. Start med å surre løk, gulrot og stangselleri i litt olje i en gryte, ta deretter oppi tomatpuréen og surr i noen få strakser. Ta til slutt hvitløken i og surr i kort tid. Deretter helles linsene oppi gryta for så å helle buljongen over og resten av ingrediensene. La dette gjerne koke i tre timer, men i hvert fall en time, hell på med ekstra vann om det blir for tørt. Når du føler at konsistensen er slik du vil ha den, er den ferdig.  Serveres med kokt pasta

Pris: 21 kr

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *