Fylt pannekake

Fylt pannekake

Det er litt uklart hvor pannekaken oppstod, men den finnes i forskjellige versjoner omtrent over hele verden. I Indonesia lages pannekaker av kålrot og gulrot, i Japan er tradisjonelt basen kål og her er toppingen alt fra sjømat til søtt. Vi laget vår egen versjon med en fylt pannekake og en dessertpannekake.

Pannekaker

  • 0.75 dl hvetemel
  • 0.75 dl sammalt hvete
  • ½ ss sukker
  • 2.3 dl melk
  • 1 ss smeltet smør (kan sløyfes)
  • 2 egg

Vi blandet sammen de tørre ingrediensene først, så spedde vi inn melken og tilsatte egg og smør. Vispes til en glatt røre. Så skal den hvile i kjøleskap i ca. 20 minutter og stekes.

Fyllet

  • 85 g sjampinjong
  • 25 g østerssopp
  • 1 dl melk
  • 1 ss meierismør
  • rapsolje, pepper, soyasaus

Fyllet kan variere fra det du har lyst på til det du har i kjøleskapet, denne gangen valgte vi en variasjon på sopp. Smaken vi var ute etter her var kombinasjonen med den litt søte pannekaken mot den salte soyasausen. Vi lagde en hvit saus først det vi smeltet smøret, vendte inn melet og tilsatte melk. Soppen rensket vi og stekte før vi tilsatte den i sausen. Smak til med soyasaus, legg på pannekaken og server. 

Til dessertpannekake hadde vi på vår hjemmelagde granbarsirup, nydelig.

Pris kr 27,5.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *