Blomkål- og brokkolisuppe
I dag var planen og lage en smaksrik suppe som har blitt godt mottatt av de som har smakt den. Brokkoli har et høyt innhold av folat, vitamin C og kostfiber. Dessuten er brokkoli en kilde til protein og kalium. Folat bidrar blant annet til å redusere tretthet og utmattelse, vitamin C styrker immunforsvaret og øker opptaket av jern fra andre matvarer. Det å spise brokkoli er faktisk bra for hjernen.
Blomkål er nesten like sunt og næringsrikt som brokkoli , inneholder ikke like mye jern. Visste du at ved å spise blomkål tilfører du kroppen antioksidanter og planteernæringsstoffer som er viktig for å forebygge en rekke sykdommer. Blomkål er også en kilde til protein. Blomkål inneholder vitamin C, hvilket er viktig for å opprettholde et normalt immunforsvar og nervesystem.
Suppe:
- En tredjedel løk
- ¼ blomkål
- ¼ brokkoli
- ½ fedd hvitløk
- 2.5 dl melk
- ½ kylling- eller grønnsaksbuljong
Dette er en klassisk puresuppe, det vil si en suppe som jevnes med grønnsakene vi har i den. Først kuttet vi løk og hvitløk som vi svisset lett i kjelen til den ble blank. Deretter tilsatte vi melken samt blomkål og brokkoli og smaksatte suppen med buljong. Så er det bare å koke den til grønnsakene er møre og kjøre den med en stavmikser.
Krutonger:
- 1-2 skiver tørt brød
- 1 ss rapsolje
- krydder etter smak som timian, hvitløk, rosmarin, kayenne og gressløk.
Karristekte grønnsaker:
- 2 buketter brokkoli
- 2 buketter blomkål
- 1 ts karrikrydder
- 1 ts rapsolje
Pris 22 kr.