Blomkål- og brokkolisuppe

Blomkål- og brokkolisuppe

I dag var planen og lage en smaksrik suppe som har blitt godt mottatt av de som har smakt den. Brokkoli har et høyt innhold av folat, vitamin C og kostfiber. Dessuten er brokkoli en kilde til protein og kalium. Folat bidrar blant annet til å redusere tretthet og utmattelse, vitamin C styrker immunforsvaret og øker opptaket av jern fra andre matvarer. Det å spise brokkoli er faktisk bra for hjernen.

Blomkål er nesten like sunt og næringsrikt som brokkoli , inneholder ikke like mye jern. Visste du at ved å spise blomkål tilfører du kroppen antioksidanter og planteernæringsstoffer som er viktig for å forebygge en rekke sykdommer. Blomkål er også en kilde til protein. Blomkål inneholder vitamin C, hvilket er viktig for å opprettholde et normalt immunforsvar og nervesystem.

Suppe:

  • En tredjedel løk
  • ¼ blomkål
  • ¼ brokkoli
  • ½ fedd hvitløk
  • 2.5 dl melk
  • ½ kylling- eller grønnsaksbuljong

Dette er en klassisk puresuppe, det vil si en suppe som jevnes med grønnsakene vi har i den. Først kuttet vi løk og hvitløk som vi svisset lett i kjelen til den ble blank. Deretter tilsatte vi melken samt blomkål og brokkoli og smaksatte suppen med buljong. Så er det bare å koke den til grønnsakene er møre og kjøre den med en stavmikser.

Krutonger:

  • 1-2 skiver tørt brød
  • 1 ss rapsolje
  • krydder etter smak som timian, hvitløk, rosmarin, kayenne og gressløk.

Karristekte grønnsaker:

  • 2 buketter brokkoli
  • 2 buketter blomkål
  • 1 ts karrikrydder
  • 1 ts rapsolje

Pris 22 kr.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *