Grønnkål er den mest vitaminrike og mest hardføre av de dyrkede kålsortene. Den tilhører korsblomstfamilien. To desiliter kokt grønnkål dekker blant annet dagsbehovet for vitamin A (betakaroten) og C. I tillegg er grønnkål rik på vitamin E, B6, kalium, kostfiber og andre næringsstoffer.
Ingredienser:
- 1/4 løk
- 0.5 cm ingefær
- 0.5 fedd hvitløk
- 1/4 søtpotet
- 40 g kikerter, tørkede
- 10-15 g grønnkål
- lime
- 1 ss peanøttsmør
- 1/2 ts grønn curry
- 1/2 terning kyllingbuljong
- honning
- 1 dl vann
- 1 dl kokosmelk
- 0.5 dl ris

Fremgangsmåte:
Det første du gjør er å finhakke løk og hvitløk. Etter det skreller du ingefæren og finhakk den. Varm opp oljen i en stor kjele, og stek løken myk, men uten at den får farge. Tilsett hvitløk, ingefær og stek blandingen i 1 minutt.
Rør ut peanøttsmør, red curry paste, gurkemeie, cumin og buljong i vann, kokosmelk og honning. Gi blandingen et oppkok.
Skrell søtpoteten og skjær den i små terninger. Legg terningene i suppen og la den småkoke til bitene er møre. Skyll og tilsett kikertene og grønnkålen. Etter 2-3 minutter smaker du til med limesaft og salt. Server sammen med ris eller naanbrød.

Pris: 24 kr