Suppe Vichyssoise

Poteten bør være din foretrukne følgesvenn til middagen, enten den er kokt, bakt eller stekt. Den inneholder nemlig mange næringsstoffer som er bra for kroppen og den passer til nesten alt! Jeg liker mandel poteter på grunn av den er mild og passer til alt. Purre stammer originalt fra Middelhavslandene og har blitt dyrket helt siden Oldtiden. Det er en veldig hardfør plante og kan dyrkes i hele Norge. Purre er rikt på kostfiber og næringsstoffer.

Ingredienser:

  • 1 potet
  • 1/3 purre
  • 1/3 løk
  • 1/2 fedd hvitløk
  • 1/2 terning kyllingbuljong
  • 3 dl melk
  • Krutonger

Fremgangsmåte:

Her kan du velge å lage suppen med løk og purre, eller lage to supper slik at de legger seg over hverandre som på bildet. Vi lagde to siden vi kan. Finkutt purre, løk og hvitløk. Riv poteten på det groveste i et rivjern. Fres purre, halvparten av løken og hvitløken i en kjele med rapsolje. Fres potet, den resterende halvparten av løk og hvitløk i en ny kjele. Tilsett halvparten av melken, altså 1.5 dl, i hver kjele.

Ha litt kyllingbuljong i purresuppen, men ikke i potetsuppen. Det er mye salt i buljong så da hadde potetene blitt til lim. Grønnsakene skal kokes møre så kjører du suppene med en stavmikser til de er helt glatte. Nå kan du tilsette buljongen i potetsuppen. Smak til med pepper, sitronsaft og eventuelt salt. Hell potetsuppen i et høyt klart glass og deretter purresuppen over. Serveres med krutonger. Billig, nydelig og delikat.

Pris: 12,50 kr

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *