Kyllingfrikasse

Frikasse kommer av det franske ordet «fricasser» som betyr å stue. Ifølge historikere kom retten til Norge på 1700-tallet. Som navnet tilsier, er det en hvit sausstuing med hakket fjørfekjøtt, som rettferdiggjør dets raske tilberedning. Den kan lages med kokt og strimlet kyllingbryst, dog er det mer smak i kyllinglår som tilfører måltidet høy proteinverdi. Siden den er ledsaget av en saus, retten serveres vanligvis til lunsj.

Ingredienser:

  • 1/2 kyllinglår
  • 1/2 gulrot
  • 1 stang stangselleri
  • 2 cm purre
  • 1/2 fedd hvitløk
  • 1/2 ss meierismør
  • 1/2 ss hvetemel
  • 3.5 dl vann
  • 1 potet
  • worcestersauce og pepper etter smak

Fremgangsmåte:

Her kokte vi kyllinglåret i vann, gjerne med litt krydder du liker, for å få en lys kraft. Kyllinglåret kokes i ca. 20 minutter, det er ferdig når kjøttet løsner fra benet. Deretter finkutter vi grønnsakene, lagde en jevning av smør og mel som vi spedde med kraften fra kyllinglårene. Så plukket vi kjøttet av låret, la det tilbake i stuingen, tilsatte grønnsakene og hvitløken. Smak til med salt, pepper og worcestersaus. Frikassen er ferdig når grønnsakene er møre. Serveres med kokte poteter. For å holde prisen nede på retten kjøper vi frosne kyllinglår i store kvantum.

Pris: 24 kr

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *