Asiatisk nudelsalat

Nudler har sin opprinnelse fra Kina. Nudler har vært en del av kinesisk matkultur i tusenvis av år. Egg nudler består av durumhvete, vann og egg. Det går også fint an å lage glutenfri pasta. Ris nudler er naturlig glutenfritt. Den kan lages av ris, mais eller quinoa. Den mest vanligste nudel formen er laget av hvetemel, ris og vann. Til forskjell fra pasta, kan nudler lages av ulike meltyper, alt fra rismel til bønnemel tillegg til hvete. I denne retten er det fint å tilsette de grønnsakene du har hjemme. Nøtter passer også godt i denne retten. Det er anbefalt å spise litt nøtter hver dag for det bidrar til å redusere risikoen for hjerte- og karsykdom. Dessuten senker nøtter kolesterolet.

Ingredienser:

  • 70 gram risnudler
  • 5 cm agurk
  • 1/3 paprika
  • 1 vårløk
  • 30 gram peanøtter
  • 1 reddik

Dipp:

  • 1 spiseskje salt soyasaus
  • ½ spiseskje søt soyasaus
  • 1 centimeter rød chili
  • 1 centimeter fersk ingefær
  • 1 fedd hvitløk
  • 2 cm purre
  • 1 teskje lime
  • 1/2 vårløk

Fremgangsmåte:

Kok nudlene som anvist på pakken. Du kan selvfølgelig bruke andre nudeltyper, vi valgte risnudler for de er glutenfrie. Vask grønnsakene godt. Kutt de i tynne strimler og legg de over de kokte nudlene. Dippen lages ved å finkutte chili og hvitløk, rive ingefæren på det groveste i et rivjern, bland deretter sammen resten av ingrediensene og bruk stavmikser. Dippen helles over salaten, ha grovhakkede peanøtter over og nyt.

Pris: 25 kr

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *