Blomkål- og brokkoligrateng

Innledning:

Etter endt julefeiring, ble det blomkål og brokkoligrateng. Kan lages både med diverse kjøttprodukter i eller uten. Flott rett også til å bruke opp rester. Grateng er en fransk matrett tilberedt i en ildfast form.

Både brokkoli og blomkål har høyt innhold av vitamin C og kostfiber. Brokkoli er dessuten rik på vitamin K, B vitaminet folat og jern. Reduserer tretthet og utmattelse, samt kan bremse utviklingen av Alzheimer.

Ingredienser:

  • 1/3 blomkål
  • 1/3 brokkoli
  • 1/3 paprika
  • 30g skinke
  • 40g ost
  • 1/2 fedd hvitløk
  • Timian
  • Sitronsaft
  • Salt og pepper

Hvit saus:

  • 1dl melk
  • 1ss hvetemel
  • 1ss meierismør

Fremgangsmåte:

Blomkål og brokkoli kuttes i små buketter, kok opp en kjele vann med endel salt i. Blomkål og brokkoli kokes i ca 2-3 min. Skylles så i kaldt vann for å stoppe kokeprosessen.
Smelt smør til sausen i en kjele og fres hvitløken litt, ha så i hvetemel. Spe med melk, litt og litt. Viktig å røre godt for å få ut alle klumper, tilsett paprika, sitronsaft, halvparten av osten og krydder.
Ha grønnsaker og skinke i en ildfast form, tøm over sausen og bland godt sammen. Strø resten av osten på toppen. Stekes på 200 grader i ca 30 min. Vel bekomme.

Pris per porsjon: 27kr

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *