Innledning:
Etter endt julefeiring, ble det blomkål og brokkoligrateng. Kan lages både med diverse kjøttprodukter i eller uten. Flott rett også til å bruke opp rester. Grateng er en fransk matrett tilberedt i en ildfast form.
Både brokkoli og blomkål har høyt innhold av vitamin C og kostfiber. Brokkoli er dessuten rik på vitamin K, B vitaminet folat og jern. Reduserer tretthet og utmattelse, samt kan bremse utviklingen av Alzheimer.
Ingredienser:
- 1/3 blomkål
- 1/3 brokkoli
- 1/3 paprika
- 30g skinke
- 40g ost
- 1/2 fedd hvitløk
- Timian
- Sitronsaft
- Salt og pepper
Hvit saus:
- 1dl melk
- 1ss hvetemel
- 1ss meierismør
Fremgangsmåte:
Blomkål og brokkoli kuttes i små buketter, kok opp en kjele vann med endel salt i. Blomkål og brokkoli kokes i ca 2-3 min. Skylles så i kaldt vann for å stoppe kokeprosessen.
Smelt smør til sausen i en kjele og fres hvitløken litt, ha så i hvetemel. Spe med melk, litt og litt. Viktig å røre godt for å få ut alle klumper, tilsett paprika, sitronsaft, halvparten av osten og krydder.
Ha grønnsaker og skinke i en ildfast form, tøm over sausen og bland godt sammen. Strø resten av osten på toppen. Stekes på 200 grader i ca 30 min. Vel bekomme.
Pris per porsjon: 27kr