Siden det er fokus på å kutte ned kjøttmengden i kostholdet vårt, har vi fokus på daghøyskolen på å lage gode erstatninger. Hva er ve ikke da bedre enn å bruke supergrønnsaken brokkoli til å lage en burger. I denne burgeren står egg og ost som proteinerstatning. burger som passer i enhver anledning, og denne blir frisk og god med tzatziki som dressing.
Ingredienser:
- 1/4 brokkoli
- 1 stk. vårløk
- 0,5-1 egg
- 20 g revet ost
- 0.25 dl brødrasp
- hvitløk, salt og pepper etter smak
Ingredienser tzatziki:
- 65 g youhurt
- 3,5 cm slangagurk
- 1/4 finkuttet hvitløksfedd
- sitronsaft, salt og pepper etter smak
Kutt brokkoli i små buketter. Kok opp vann og kok brokkolien al dente. Finkutt brokkolien, vårløk og hvitløk. Bland sammen i en bolle med egg, revet ost, brødrasp, salt og pepper. Form til en burger og sett den i forvarm ovn, 250 g. Stekes ferdigi ca. 20-30 minutter. Sett gjerne ovnen på grillelement de siste minuttene for brunfarge.
Hell yoghurten i for eksempel et kaffefilter og la den stå å renne av i en halvtime. Rasp agurken på det den groveste siden av et rivjern og ha den også i ett nytt kaffefilter for å renne av seg. Bland gjerne inn litt salt for å trekke ut fuktighet. Når dette er klart blandes det sammen med resten av ingrediensene. La gjerne den ferdige tzatzikien stå en liten stund i kjøleskap for at smakene får satt seg.
Pris: 29 kr