Brokkoliburger med tzatziki

Siden det er fokus på å kutte ned kjøttmengden i kostholdet vårt, har vi fokus på daghøyskolen på å lage gode erstatninger. Hva er ve ikke da bedre enn å bruke supergrønnsaken brokkoli til å lage en burger. I denne burgeren står egg og ost som proteinerstatning. burger som passer i enhver anledning, og denne blir frisk og god med tzatziki som dressing.

Ingredienser:

  • 1/4 brokkoli
  • 1 stk. vårløk
  • 0,5-1 egg
  • 20 g revet ost
  • 0.25 dl brødrasp
  • hvitløk, salt og pepper etter smak

Ingredienser tzatziki:

  • 65 g youhurt
  • 3,5 cm slangagurk
  • 1/4 finkuttet hvitløksfedd
  • sitronsaft, salt og pepper etter smak

Kutt brokkoli i små buketter. Kok opp vann og kok brokkolien al dente. Finkutt brokkolien, vårløk og hvitløk. Bland sammen i en bolle med egg, revet ost, brødrasp, salt og pepper. Form til en burger og sett den i forvarm ovn, 250 g. Stekes ferdigi ca. 20-30 minutter. Sett gjerne ovnen på grillelement de siste minuttene for brunfarge.

Hell yoghurten i for eksempel et kaffefilter og la den stå å renne av i en halvtime. Rasp agurken på det den groveste siden av et rivjern og ha den også i ett nytt kaffefilter for å renne av seg. Bland gjerne inn litt salt for å trekke ut fuktighet. Når dette er klart blandes det sammen med resten av ingrediensene. La gjerne den ferdige tzatzikien stå en liten stund i kjøleskap for at smakene får satt seg.

Pris: 29 kr

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *