Egg benedict

Denne retten stammer fra USA på 1860 tallet, fordi en kvinne ved navn LeGrande Benedict ikke fant noe hun likte på restauranten Delmonicos, så kokken, Charles Ranhofer, fant opp denne retten for å tilfredsstille den kravstore Fru Benedict.

Ingredienser:

  • 2 skiver grovbrød
  • 35 g fersk spinat
  • 1 dl hollandaise
  • 2 egg
  • 1/2 fedd hvitløk

Fremgangsmåte:

Det første vi gjorde var å sette på en kjele med vann til posjering av eggene. Der hadde vi også 2 spiseskjeer med eddik for at eggehviten skulle samle seg bedre rundt plommen. Så vasket vi spinaten og tok bort stilken. Når vannet kokser så trekker vi kjelen til side og visper opp en virvel av vann der vi har knekt egg rett ned i vannet. Der skal du trekke i ca. 3-5 minutter, Plommen skal være «smilende». Videre stekte vi spinaten i meierismør og rapsolje, smøret for smaken og oljen for høyere varme. Vi røret også rundt i spinaten med en 1/2 fedd hvitløk på en gaffel for litt, men ikke for mye hvitløkssmak. Hollandaisen ble fra pose denne gangen så da er det bare å følge instruksjonen på oppskriften. Vi tok spinaten på brødskiven, så danderte vi eggene oppå, og helte sausen over.

Pris per persjon: 20 kr.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *