Fajitas med stekte grønnsaker og salsa

De første bevisene med bruk av fajitas kommer fra sør og vest Texas på 1930 tallet. Det er en egen matlagings stil hvor alt blir stekt direkte på bål eller grillen, men å bruke ovnen fungerer også.

Ingredienser fajitas:

  • 1/4 rødløk
  • 2-3 reddiker
  • 1/2 gul løk
  • 1/2 rød paprika
  • 1/4 gul paprika
  • 1/4 grønn paprika
  • 100g aroma sopp
  • 1 fedd hvitløk
  • Paprikapulver, spisskummen, korianderfrø, fennikelfrø, oregano, salt, pepper og presset lime til smak.

Ingredienser 8 hvetetortillas:

  • 112,5g hvetemel
  • 1/4 ts salt
  • 30g smør
  • 1/2 dl lunkent vann

Ingredienser salsa:

  • 1/3 gode tomater
  • 1/4 løk
  • 1/4 rød chili eller Jalapeño
  • En klype fersk eller tørr persille.
  • 2/4 lime (kun saften)
  • 1 fedd hvitløk
  • Salt og pepper til smak.

Fremgangsmåte syltet rødløk og reddik:

Rens og skjær rødløk og reddiker i tynne skiver. Finn fram en liten bolle og bland sammen limesaft, sukker og en klype salt. I denne blandingen har du i rødløken og reddikskivene, bland det godt sammen og la det marinere mens du lager resten.

Fremgangsmåte fajitas:

Rens og kutt løk og paprika i små biter, rens soppen og del den i skiver.
Finhakk hvitløken. Ha grønnsakene i en varm stekepanne og stek til de er myke og gylne over middels varme. Bland inn paprikapulver, spisskummen, koriander, fennikel og oregano på slutten av steketiden. Smak til med salt.
Soppen steker du over høy varme krydre med salt og pepper. Tilsett soppen til resten av grønnsakene, tilsett hvitløken og la det varme seg og dryss over hakket persille. Server i varme tortillalefser, med limemarinert løk og reddik.

Fremgangsmåte hvetetortillas:

Ha hvetemel, smør og salt i en kjøkkenmaskin, du skal ha en smulete blanding. Tilsett vannet litt etter litt, mens maskinen går hele tiden, til det er en smidig deig.
Etter du har deigen over på et melet bakebord, deler du den opp og ruller de ut til jevne kuler og kjevler dem ut til de er ca. 12 cm i diameter.
Tortillaene skal stekes i en tørr stekepanne med slippbelegg, på middels varme til de får en fin farge på begge sider. Ca. et minutt på begge sider.

Fremgangsmåte salsa:

Fin kutt tomaten, løken, chili og hvitløk. Ha det over i en bolle bland sammen tilsett finkuttet eller tørr persille, og press ut saften fra en kvart lime. Og salt og sukker til smak.

Pris ca. 20 kr

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *