Falafel og tzatziki

Ingredienser falafel:

  • 0,5 dl tørkede kikerter
  • 1/8 løk
  • 1/4 fedd hvitløk
  • 1/2 ts bakepulver
  • 1,25 ss kikertmel
  • 1/4 ts salt
  • 1/4 ts paprikapulver
  • Litt spisskummen
  • Bittelitt kardemomme
  • Bittelitt kayenne

Ingredienser tzatziki:

  • 65 g yoghurt
  • 3.5 cm slangeagurk
  • 1/4 fedd hvitløk
  • 4 – 5 dråper sitronsaft
  • 1/2 ts salt

Ingredienser salat:

  • 3.5 cm slangeagurk
  • 1/8 løk
  • 1/2 tomat
  • 10 g ruccula salat

Etter å ha laget hummus en høstdag, fikk vi mersmak på kikerter, og hva re vel bedre enn saftig, velsmakende falafel. Kikerter må kokes i en time med grønnsaksbuljong, litt gurkemeie og en dæsj sitronsaft. Når kikertene er ferdig kokt kjøres de i foodprocessor eller en kan bruke stavmikser, til det blir en jevn masse. Tilsett deretter en ingrediens om gangen og kjør til en jevn masse hver gang. Når massen er ferdig kan man lage en prøvebolle. Lag en liten bolle på størrelse med en liten kjøttbolle og stek i en jernpanne med litt fett, dette for å se hvor lang tid den trenger. Deretter lager en passe store kaker og steker i panna til de er gyllenbrune. Når de er ferdige er det bare å nyte.

Men en kan jo ikke bare spise falafel helt for seg selv. Et veldig godt tilbehør er tzatziki, en klassisk gresk agurksalat. En kan bruke vanlig naturell yoghurt, men da er det lurt å la den renne av litt. Hell yoghurt i for eksempel et kaffefilter og la det stå i en halv time-time. Rasp agurken på det den groveste siden av et rivjern, og gjør det sammen med agurken som yoghurt, putt det i et kaffefilter og la deg renne av seg, ta gjerne litt salt på for å trekke ut fuktigheten. Når dette er klart blandes dette sammen med resten av ingrediensene. La den ferdige tzatzikien gjerne stå en stund i kjøleskapet for at smakene setter seg, og vipps har du et deilig tilbehør til falafel.

Falafel og tzatziki er velsmakende og bra, men for at det skal bli et fullverdig måltid, må en også ha en salat til. Salat kan jo bestå av det meste, men en enkel salat bestående av slangeagurk, løk, tomat og rucculasalat passer godt til falafel. Kutt opp de forskjellige grønnsakene og server sammen med falafel og tzatziki.

Bon appetit!

Total pris per person: 20.50 kr

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *