Ferske våruller

Etter en lang sommerferie var vi lei av grillmat, og vi alle hadde lyst på noe friskere og sunnere. Valget var enkelt, det ble asiatiske vårruller som både er smakfullt og økonomisk. Det bar i vei til en eksotisk butikk hvor man kan finne alt fra nudler, dumplings, sauser og grønnsaker man ikke har hørt om. Det er flere metoder å lage vårruller på, denne gangen valgte vi ferske med rispapir. Innholdet i vårrullene kan variere mye, vi valgte veganske. For å pakke inn vårrullen brukte vi lettkokte (blansherte) purrestrimler. Som dipp brukte vi salt- og søt soyasaus med mye krydder. Oppskriftene vi lager er for en person og gir ca. fem vårruller.

Vårruller

  • 70 gram glassnudler
  • 5 stykker rispapir
  • 1/2 gulrot
  • 1/4 slangagurk
  • 60 gram bønnespirer
  • 1/4 rød paprika

Saus

  • 1 spiseskje salt soyasaus
  • 1/2 spiseskje søt soyasaus
  • 1 cm rød chille
  • 1 cm fersk ingefær
  • 1 fedd hvitløk
  • 2 cm purre
  • 1 ts sitronsaft

Fremgangsmåte

Vi kuttet grønnsakene i tynne strimler, kokte glassnudlene etter anvisning og gav bønnespirene et kjapt oppkok. Rispapiret la vi i kaldt vann i 10 sekunder før vi fylte dem med grønnsakene til det dekket ca. en tredjedel av rispapiret. Vi passet på at det ikke ble for mye fyll, da har rispapiret lett for å revne. Deretter gikk vi løs på sausen. Vi finkuttet grønnsakene og blandet det med soyasausene. Om en vil ha en helt glatt saus, kan en bruke en stavmikser. Når alt var klart, dyppet vi vårrullene i sausen og koste oss gløgg i hjæl!

Pris ca. 24 kr.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *