Gazpacho er en spansk nasjonalrett med opphav i Andalucia. Dette var en fattigmatkost som ble servert arbeiderne på spanske vinmarker, og den omtales i gamle romerske og greske oppskrifter. Dette kalles gjerne også en flytende salat, fordi det er så sunt.
Ingredienser
- 4 cm slangeagurk
- 1/5 del rød paprika
- 1/2 stav stangselleri
- 1/4 rødløk
- 1/2 tomat
- 120g tomat på boks
- 0,3 dl olivenolje
- 0,5 dl vann
- Chili, hvitløk, tomatpure, hvitvinseddik, sitronsaft, kyllingbuljong etter smak.
Fremgangsmåte
Først vasket vi grønnsakene, deretter skrellet og kuttet vi grønnsakene opp i grove biter. Puttet grønnsakene i en stor bolle. Så tok vi stavmikseren og mikset det sammen. Smak til, trenger det mer salt, chilli eller hvitløk, for eksempel? Plasseres i kjøleskap til suppen er kald, og server en varm sommerdag.
Pris: 22,50 kr