Hverdagsmat kan være litt kjedelig for de fleste, og det kan være lett å havne i et spor der en lager mye av det samme hver uke. Derfor er det fint å få litt inspirasjon til å lage litt andre ting en ikke spiser så ofte, som retter fra det asiatiske kjøkken. En enkel og god rett fra Japan er gyoza. Gyoza er en slags dumpling som kan fylles med det meste, det du liker i grunn, stekes i panne, og dyppes i dipp.
Gyoza
- 8 gyozaplater
- 1/8 kinakål
- 2 cm purre
- 25g kyllingpølse
- ½ tsk salt
Dipp
- 1 spiseskje salt sayasaus
- ½ spiseskje søt soyasaus
- 1 centimeter rød chili
- 1 centimeter fersk ingefær
- 1 fedd hvitløk
- 2 cm purre
- 1 teskje lime
Kutt kinakål, purre og kyllingpølse i små biter. Putt kinakålen i en bolle og tilsett salt, la dette stå i ca. 20 minutter. Når kinakålen har godgjort seg blandes inn purre og kyllingpølse. For å montere en gyoza fuktes kantene på gyozaplatene, legg på passe med fyll, og lag små folder når gyozaen skal tettes. Utseende er ikke så viktig, men sørg for at gyozaen er tett.
Når gyozaene er ferdig montert, stekes de på høy temperatur i en panne med litt olje. Når de har fått fin stekeskorpe vendes de og stekes på de to andre sidene av gyozaen til de også har fått stekeskorpe. Når alle sidene er stekt, er det bare til å sette seg til bords og dyppe de i dippen og nyte.
Kroner per pers: 20,-