Gulrot- og søtpotetsuppe

Gulrot er en toårig vekst i skjermplantefamilien. Den kommer opprinnelig fra Midt-Østen og Sentral-Asia, og har vært dyrket i minst 2000 år. Gulrot trives både i varme og kalde strøk og dyrkes over store deler av verden. Den friske, oransje fargen kommer av betakaroten, som blir til vitamin A i kroppen vår.

Søtpotet kommer opprinnelig fra Sør-Amerika. I dag dyrkes den i alle tropiske områder og vi har også litt norsk produksjon. Som navnet tilsier, er denne poteten søtere enn vanlig potet. Til tross for navnet er søtpoteten ikke i slekt med vanlig potet selv om bruksområdene kan være like.

Ingredienser

  • 1 gulrot
  • 1/2 søtpotet
  • 1/2 kyllingbuljong
  • En tredjedel løk
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 cm ingefær
  • 1/2 lime
  • 0,75 dl kokosmelk 1-2 dl vann

Fremgangsmåte

Skrell gulrot og søtpotet, kutt de i ca. 2cm biter. Fres løk, hvitløk og ingefær, bland inn gulrot og søtpotet. Hell over vann og kokosmelk, tilsett buljong. Kokes i 15-20 minutter til grønnsakene er myke. Kjør suppen glatt med en stavmikser og server i en dyr skål med en sprut lime over. Dette er Hannes favorittsuppe og hun anbefaler den varmt.

Pris kr 12,50.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *