Krydrede rødbeter og kikerter med harissayoghurt

Det er nesten ikke mulig å bli lei rødbeter, og det er også en god kilde til jern. Når det nærmer seg høst er det lurt å benytte seg av beter da de er i sesong. Det er fokus på å kutte ned på hvor mye kjøtt vi har i kostholdet. Rødbeter og kikerter er knakende godt, og passer perfekt til kalde høstnetter, dessuten er kikerter en veldig god proteinerstatning. For å sette et nordafrikansk preg på denne retten, blir harissayoghurt veldig godt til, og er en god kombinasjon med rødbeter.

Krydrede rødbeter ingredienser

  • 0,5 dl tørkede kikerter
  • 1 liten rødbet
  • za’atar, sumak, spisskumin, paprikakrydder, chili, sitronsaft, mynteblader, salt og pepper etter smak.

Harissa ingredienser

  • 0,5 dl yoghurt
  • hvitløk, tørket rød chili, malt koriander, karve, salt og olivenolje etter smak.

Fremgangsmåte
Krydrede rødbeter og kirkerter med harissayoghurt.

Legg kikertene i dobbelt så mye vann som erter over natten. Skyll de godt og kok de møre i ca. en time sammen med litt gurkemeie, sitronsaft og valgfri buljongterning. Rødbeten skrelles og deles i ca. 2 x 2 cm. Legg betene i en ildfast form og krydre med za’atar og sumak. Bak de i en formvarmet ovn på 180 grader i ca. 1 time. Når kikertene er ferdig kokt helles vannet av og de stekes sprø i stekepanne med litt rapsolje, paprikakrydder, spisskummen og sitronsaft.

Fremgangsmåte
Harissayoghurt

Bland sammen passe mengder krydder og olivenolje. Hva som er passende mengde er litt vanskelig å si, det kommer an på smak og hvor mye du ønsker å lage av krydderblandingen til senere bruk. Ta en teskje av harissablandingen og rør inn i yoghurten.

Oppsett

Anrett rødbeter og kikerter på tallerken, hell over harissayoghurten i en tynn stråle og riv mynteblader over. Det kan være godt med en skive brød ved siden av.

Pris per person 17,50 kr

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *