En ting skal Frankerrike ha; de er ganske kreative. Fra beundringsverdig gotisk kunst og arkitektur på ellevehundretallet til genistreken som er kalkulatoren, gitt av Blaise Pascal i 1642, til oppfinnsomme forsøk på å utkonkurrere Britene på oppfinnsomme måter å kvitte seg med lovbrytere, slik som guillotinen. En av tingene de ga oss som vi kanskje kan sette mest pris på, imidlertid, er Fransk løksuppe. Denne retten kan spores tilbake til sekstenhundretallets Paris, og er et enkelt, billig og sunt alternativ for de som ønsker å prøve seg på et måltid som er lett og lage, og samtidig litt utenfor det vanlige.
- 165 g løk
- Et stort fedd hvitløk
- En ss meierismør
- En terning oksebuljong
- 5 dl vann
- Timian og pepper
- En toppet ts hvetemel
- Ostesmørbrød
Vi skrelte løk og hvitløk der vi kuttet løken i skiver og hvitløken i biter. I en kjele ved siden av kokte vi opp vann med buljong. Så sauterte vi løken med smør og hvitløk på svak varme i 30-45 minutter til den var deilig karamellisert. Så hadde vi i melet for en jevning og spedde med buljong. Ostesmørbrødet lages på vanlig vis. Smak deretter til med timian og pepper så serveres suppen med ostesmørbrødet på i suppen.
Prisen ble 12,50 kroner, med ostesmørbrød