Pad Thai er den mest utbredte gatematen i Thailand, den består av stekte nudler og kan varieres i det uendelige fra et innhold av vegetar til sjømat og kjøtt. Retten kommer ikke opprinnelig fra Thailand, men ble fra 1930 tallet fremmet av politikere for å bygge opp under Thailands stolthet og identitet. Uansett, nydelig er det.
- 100 g nudler
- En halv liten gulrot
- 35 g bønnespirer
- Et halvt blad av mangold eller spinat eller noe annet du liker
- En halv liten paprika
- 35 g løk
- 1 egg
- Etter smak: hvitløk, chili, ingefær og soyasaus
Vi la nudlene i en bolle og helte over kokende vann, da trekkes de ferdig etter ca. 5 minutter. Vi skylte de ferdige nudlene i kaldt vann for å stoppe kokeprosessen. Deretter kuttet vi grønnsakene i skiver og staver samt finkuttet krydderet. Så woket vi ingrediensene over høy varme på kort tid, helt på slutten tilsatte vi et rått egg som vi rørte inn, velbekomme!
Pris 22,50 kr