Når du lager pai lag en raus porsjon i form, det er så godt både varmt og kaldt at du spiser garantert opp alt! En pai kan benyttes til både dessert og hovedrett, fyll den med hva du vil. Frukt og bær til dessert og grønt som her til hovedrett.
Til 5 personer:
Bunn:
- 40 g meierismør
- 50 g mel, vi hadde en blanding av hvetemel, sammalt mel og sammalt rugmel
- 1-2 ss vann
Her blandes mel, smør og vann sammen. Det er lettere å få en smidig bunn hvis smøret er romstemperert. La deigen hvile i minst 30 min. i kjøleskap før den kjevles eller klemmes ut i formen. Vi stekte bunnen i 20 min. på 180 grader før vi tilsatte fyllet.
Fyll:
- ½ brokkoli
- 5 sjaminjonger
- ½ boks med små tomater
- 1 paprika
- 6 egg
- 3,5 dl melk
- ost til topping
- Krydder etter smak

Vi renset og kutter soppen i skiver så stekte vi den og tilsatte salt, pepper og timian. Brokkolien delte vi i små buketter og kuttet tomatene i to. Vi spredde grønnsakene utover bunnen og krydret med hvitløk, timian, rosmarin, chili, salt og pepper. Deretter blandet vi egg og melk som vi helte over grønnsakene. Toppet med ost og stekes i 40-70 min, kommer an på mengden, på 180 grader.

Pris: 20 kr