Palak paneer

Dette er en matrett fra Monica, en tidligere elev med indiske aner, som har lært retten av sin mor. Paneer er en indisk ost, som gjør dette til en smak av India. En av Indias mange gode retter. Så enkelt, men allikevel full av smak som trigger smakssansene. En matrett for store og små, og mild for magen.

Ingredienser paneer:

  • 5 dl h-melk
  • 2.5 dl kefir

Ingredienser nan:

  • 75 g hvetemel
  • 0.25 dl yoghurt
  • 0.25 dl melk
  • Litt bakepulver, salt, sukker og olje

Ingredienser palak:

  • 100 g spinat
  • 1/3 løk
  • 1 fedd hvitløk
  • 0.5 dl matfløte
  • 1 ts gurkemeie
  • 1 ts spisskummin
  • 1 ts garam masala

Fremgangsmåte paneer:

Varm opp melk i en kjele til kokepunktet. Trekk kjelen til side og tilsett kefir. Du vil se at det danner seg en masse i kjelen, rør rundt i ca. 10 minutter og ta opp massen med en hullskje. Ha massen over i et rent kjøkkenhåndkle som du har i en sil og la det renne av i en halvtime. Skyll godt i kaldt vann og pakk håndkle stramt rundt massen, sett en stor kjele med vann i som press over og la det stå i 2-3 timer. Paneeren er nå ferdig og kan skjæres i biter.

Fremgangsmåte nan:

Ha tørre ingredienser i en bolle. Hell i yoghurt, olje og noen spiseskjeer av melken. Kna til en deig. Ha i nok melk til at deigen får en god konsistens, den skal ikke bli klissete (du trenger ikke bruke opp all melken). Kjevl ut deigen og stek den i en tørr stekepanne på middels varme- tre minutter på hver side til de får noen mørke flekker, da er de ferdige.

Fremgangsmåte palak paneer:

Kutt løk og hvitløk. Fres paneeren med smør i en wok til den får en fin stekeskorpe, tilsett løk, hvitløk og spinat. Ha så i krydderet og matfløten. La det bli gjennomvarmt, server sammen med kokt ris, mango chutney, raita og nanbrød. Supergodt!

Pris per person: 34 kr

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *