Parmesankjeks

Små tørre kaker var i gamle tider et luksus produkt som ble servert til blant annet kaffe og te på 1700 tallet. Kjeksen har sitt opphav fra England under den industrielle revolusjon. Her har vi lagd vår egen variant med masse parmesan og meierismør. Nydelig sjekk det ut. Denne oppskriften gir ca. 30 kjeks.

Ingredienser:

  • 200 g hvetemel
  • 200 g smør
  • 200 g parmensan eller grana padano
  • 1,5 egg
  • 1 ts salt
  • Cayennepepper og timian etter smak

Fremgangsmåte:

Her lønner det seg at meierismøret er romtemperert. Bland alt sammen og smak deg frem. Rull deigen til en pølse og pakk den inn i plastfolie. Legg deigen i kjøleskapet en halvtimes tid til den har blitt fast. Skjær så kjeksen i tynne skiver og legg de på et stekebrett med bakepapir. Stekes i 8-10 minutter på 200 grader.

Pris for ca kjeks: 92,5 kr

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *