Ramen er en nudelrett fra Japan som opprinnelig kom fra Kina på 1600 tallet. Vi lagde en versjon med kylling kraft.
- 0.5 l kyllingkraft som tilsvarer en buljongterning
- ¼ rød chili
- ½ fedd hvitløk
- ½ ss ingefær
- ½ ss soyasaus
- 40 g risnudler
- 1 stk. vårløk
- ½ dl bønnespirer
- ½ gulrot
- ½ kyllinglår
- 1 egg
- ½ lime
Vi kokte opp vann med buljongterning, deretter lot vi kyllinglåret trekke seg ferdig i den, ca. 20 min. Kjøttet skal løsne lett fra beinet, da er den ferdig. Så tok vi låret opp og avkjølte det på en tallerken før vi renset det. Det vil si at vi plukket kjøttet rent fra beinet. Videre kuttet vi gulrot og vårløk i tynne strimler, og finhakket hvitløk, ingefær, lime samt chili og hadde det i kraften. Ved siden av alt dette kokte vi opp egg. Når vi skulle montere retten begynte vi med å koke opp nudlene i kraften. Etter at nudlene var ferdig la vi oppi kylling, gulrot og ½ ss soyasaus. Når det var tid for å servere la vi vårløk og bønnespirer oppi en bolle og helte over suppen. Tilslutt la vi egget på toppen.
Total prisen per person: 29,5 kr