Sellerirotrøsti med hvitløksyoghurt, egg og vårløk

Røstipotet, på tysk kalt Rösti eller Kartoffelpuffer og engesk hash browns, er en matrett laget av poteter som er raspet eller skåret i strimler og deretter presset sammen til en kake, for så å bli stekt. Her lagde vi vår egen variant med sellerirot i stedet for poteter og for å være ærlig ble denne bedre. Test selv!

Ingredienser:

  • 1/4 sellerirot
  • 1/4 løk
  • 1 egg
  • 1 ss hvetemel
  • 1 ss melk
  • 1 ss yoghurt

Dressing:

  • 0.5 dl yoghurt, naturell
  • 1/2 fedd hvitløk
  • Honning, sitronsaft, salt og pepper etter smak

Tilbehør:

  • 1 vårløk
  • 1 stekt egg

Fremgangsmåte:

Skjær vekk det ytterste laget på selleriroten og riv den og løken grovt på et rivjern. Pakk det inn i et rent kjøkkenhåndkle og klen ut så mye væske du klarer. Pisk sammen egg, mel, melk og yoghurt. Vend inn selleriroten og løken. Smak til med salt og pepper. Varm olje eller smør i en stor stekepanne over middels høy varme og legg røsti-blandingen i pannen. Klem den flat med en stekespade og stek til den har fått en fin og gyllen stekeskorpe på begge sider.

Vask vårløken godt og skjær vekk roten. Stek den hel i en varm stekepanne til den har blitt litt myk, smak til med salt og pepper.

Dressingen lages ved at du finkutter hvitløken og blander sammen ingrediensene og smaker deg frem. Stek egget slik du liker det. Serveres som på bildet.

Pris: 25 kr

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *