Dette er min (Kine) favorittrett som pappa lager. Jeg kommer fra en liten øy på Helgelansdkysten som heter Mindland. Retten er Israels nasjonalrett, og grunnen til at den blir lagd i min familie er fordi vi har familie i Israel, der den spises ofte til frokost.
Denne retten var veldig god, men ikke like god som pappa sin.
– Kine.
Ingredienser:
- 1 tredjedel løk
- ¼ rød paprika
- 1 liten tomat
- 1 fedd hvitløk
- 130 g tomat på boks
- 2 egg
- Litt chili, paprika krydder, spisskummen og tomatpure.
- Litt sukker, salt og pepper
- 1/2 vårløk

Først finkuttet vi løk, som vi surret i kjelen. Deretter tilsatte vi finkuttet paprika, tomat og tilslutt finkuttet chili og hvitløk samt tomatpure. Videre helte vi opp i tomater på boks og krydret relishen med paprikapulver, spisskummen, salt, pepper og sukker. Alt etter smak. Så lot vi det småkoke til relishen tyknet. Til slutt klekket vi hele egg opp i kjelen og lot det trekke. Etter 30 min under lokk var eggene hardkokte.

Strø litt finkuttet vårløk over og server med brød.
Pris per person: 25 kr