Tom Yum med hjemmelagde dumplings

Innledning:

Tom Yum er en familie av varme og sure thai supper. De sterke og sure smakene gjør retten veldig populær i Thailand. Suppen har en rik historie som går tilbake århundrer. Opprinnelsen av Tom Yum er litt uklart, men de fleste tror at den kommer ifra Sentral Thailand.

Ingredienser Tom Yum:

  • 1/2 ss Tom Yum paste
  • 2 stk cherry tomater
  • 2 sjampinjonger
  • 1/4 brokkoli
  • ca 1 dl kokos melk
  • 2,5 dl vann
  • 1 fedd hvitløk

Ingredienser 4 dumplings:

  • 4 plater Wonton
  • 70g kinakål
  • 1 sjampinjong
  • salt smak til
  • 1-2 ts østerssaus til smak

Fremgangsmåte Tom Yum suppe:

Først freste vi finkuttet hvitløk så hadde vi 2,5 dl vann sammen med 1 dl kokosmelk i en kjele, deretter tilsatte vi 2 ss Tom Yum paste og kokte blandingen opp. Vi kuttet cherry tomatene i to, sjampinjongene i skiver og brokkolien i små buketter. Grønsakene tilsatte vi noen få minutter før servering.

Fremgangsmåte dumplings:

Vi finkuttet kinakålen, så tilsatte vi 1 ts salt og blandet godt sammen. Dette skal stå i 20 min for å trekke ut vannet. Så finkuttet vi sjampinjongen deretter freste vi den i en varm tørr panne. Så tilsatte vi olje og pepper på slutten av steketiden. Når kålen har trukket i 20 min så klemmer vi ut så mye væske vi kan, legger det i en bolle sammen med sjampinjongen og østerssaus, og blander sammen. Vi la ut 4 won ton plater, og fordelte blandingen i de. Vi brukte pisket egg på kantene av won tonen og klemte motsatt hjørner mot hverandre, og lagde små pakker av de (se bilde).

Dumplingsene skal trekke i suppen i 5 minutter før servering.

Det er godt med kokt ris til. Bon appetit.

Pris: 22 kr.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *