Innledning:
Tom Yum er en familie av varme og sure thai supper. De sterke og sure smakene gjør retten veldig populær i Thailand. Suppen har en rik historie som går tilbake århundrer. Opprinnelsen av Tom Yum er litt uklart, men de fleste tror at den kommer ifra Sentral Thailand.
Ingredienser Tom Yum:
- 1/2 ss Tom Yum paste
- 2 stk cherry tomater
- 2 sjampinjonger
- 1/4 brokkoli
- ca 1 dl kokos melk
- 2,5 dl vann
- 1 fedd hvitløk
Ingredienser 4 dumplings:
- 4 plater Wonton
- 70g kinakål
- 1 sjampinjong
- salt smak til
- 1-2 ts østerssaus til smak
Fremgangsmåte Tom Yum suppe:
Først freste vi finkuttet hvitløk så hadde vi 2,5 dl vann sammen med 1 dl kokosmelk i en kjele, deretter tilsatte vi 2 ss Tom Yum paste og kokte blandingen opp. Vi kuttet cherry tomatene i to, sjampinjongene i skiver og brokkolien i små buketter. Grønsakene tilsatte vi noen få minutter før servering.
Fremgangsmåte dumplings:
Vi finkuttet kinakålen, så tilsatte vi 1 ts salt og blandet godt sammen. Dette skal stå i 20 min for å trekke ut vannet. Så finkuttet vi sjampinjongen deretter freste vi den i en varm tørr panne. Så tilsatte vi olje og pepper på slutten av steketiden. Når kålen har trukket i 20 min så klemmer vi ut så mye væske vi kan, legger det i en bolle sammen med sjampinjongen og østerssaus, og blander sammen. Vi la ut 4 won ton plater, og fordelte blandingen i de. Vi brukte pisket egg på kantene av won tonen og klemte motsatt hjørner mot hverandre, og lagde små pakker av de (se bilde).
Dumplingsene skal trekke i suppen i 5 minutter før servering.
Det er godt med kokt ris til. Bon appetit.
Pris: 22 kr.