Kimchi er en tradisjonell Koreansk siderett av saltede, fermenterte grønnsaker, som stammer tilbake rundt 3000 år. Retten er en konstant faktor i Koreansk matlaging, og brukes til nesten alle måltider. Fermentering har i lang tid vært brukt for å preservere mat i mange forskjellige kulturer. Mangelen på effektiv avkjøling, har gjort dette nødvendig. En av konsekvensene av fermentering, er at det danner seg melkesyrebakterier, hvilket dreper annen bakterievekst og er veldig bra for fordøyelsessystemet.
Ingredienser:
- 1 kinakål
- 1 gulrot
- 3 fedd hvitløk
- 1 rød chili
- 2 cm ingefær
- 2 ss salt
- 2 ss fiskesaus (nam plah)
Fremgangsmåte:
Kutt kinakålen i fine strimler, bland inn saltet. a stå med salt i 2 timer, kna kålen hver halvtime. Skyll kålen godt i kaldt vann og tørk av. Skrell gulroten og kutt den i tynne skiver. Finkutt hvitløk, chili og ingefær, bland alle ingrediensene sammen. Stapp blandingen godt ned i en sterilisert glasskrukke. Det skal være væske over grønnsakene, ellers kan den råtne. La glasset stå uten lokk i 2-5 dager så fermenteringsprosessen kommer i gang. Det skal boble i glasset. Hvis du har lokket av i 2 dager blir smaken mild. jo lengre uten lokk jo sterkere smak. Skru lokket godt på plass og sett krukken i kjøleskapet i en uke, nå er kimchien din ferdig.
Pris per glass: 35 kr. Dette inkluderer prisen på selve glasset.