Poteten bør være din foretrukne følgesvenn til middagen, enten den er kokt, bakt eller stekt. Den inneholder nemlig mange næringsstoffer som er bra for kroppen og den passer til nesten alt! Jeg liker mandel poteter på grunn av den er mild og passer til alt. Purre stammer originalt fra Middelhavslandene og har blitt dyrket helt […]
Search Results for:
Retten har sin opprinnelse fra Nord Italia. For at risotto skal være vellykket bør man bruke ferske ingredienser og ikke glemme den riktige risen, altså riso arborio. Risotto er deilig året rundt og lett å variere med sesongens grønnsaker, skalldyr, fisk, kjøtt eller som her, vegetar. Risotto: Beurre noisette: Fremgangsmåte: Kok opp kyllingbuljongen først så […]
Selleriroten har stått sentralt i norsk husmannskost i lang tid. Smaken er litt skarp og søtlig, det hvite kjøttet er rikt på eteriske oljer. Sellerirot har få kalorier, og er fullt av kostfiber. Dessuten er den rik på B-vitaminet folat, og en kilde til kalium, sporstoffer og kobber. Roten kan stekes eller kokes, rives rå […]
Grønnkål er den mest vitaminrike og mest hardføre av de dyrkede kålsortene. Den tilhører korsblomstfamilien. To desiliter kokt grønnkål dekker blant annet dagsbehovet for vitamin A (betakaroten) og C. I tillegg er grønnkål rik på vitamin E, B6, kalium, kostfiber og andre næringsstoffer. Ingredienser: Fremgangsmåte: Det første du gjør er å finhakke løk og hvitløk. […]
Tomater er en god kilde til flere næringsstoffer, inkludert Vitamin C, fiber, og de er stappfulle av antioksidanter som lykopen. Jo mer tomater som suppen inneholder jo bedre er det. Det aller beste er å lage suppen fra bunnen av. Grønnsakene bakes i ovnen for å få fram den deilige smaken av tomater. Ingredienser: Fremgangsmåte: […]
Det finnes ikke utdrag siden innlegget er beskyttet.