Search Results for:

Kyllingcurry eller curry med belgfrukter

Kyllingcurry eller curry med belgfrukter Det var høsten første dag med minusgrader, og igjen var det behov for ullklær og tykke vinterjakkker. Solen sto lavt på himmelen, og vi lengtet etter sydlige strøk. Vi hadde behov for noe varmende og sterk mat med opprinnelse fra Østen. Valget falt derfor på en en god og krydret […]

Tomat- og mozarellasmørbrød med hjemmelaget pesto

Tomat- og mozarellasmørbrød med hjemmelaget pesto Denne gangen hentet vi inspirasjon fra Italia denne og lagde hjemmelaget pesto. De av oss som er Italiakjennere har sikkert nytt en capresesalat. Her har vi lagd en varm variant, som dere ser gjenspeiler fargene i det italienske flagget. Pesto med gresskarkjerner Vi begynte med å ha gresskarkjernene i […]

Sunn snacks

Ovnsbakte kikerter Til koking til 500g kikerter Kikerter omtrent et vidunderprodukt å regne! Det inneholder mye proteiner, og er derfor en god vegetarisk kilde til protein. Dessuten er det stappfullt av fiber som er bra for fordøyelse, motvirker kreft, forbygger hjerte- og karsykdommer og holder blodtrykket normalt. Vi begynte med å legge de tørkede kikertene […]

Kyllingfrikasse

Frikasse kommer av det franske ordet «fricasser» som betyr å stue. Ifølge historikere kom retten til Norge på 1700-tallet. Som navnet tilsier, er det en hvit sausstuing med hakket fjørfekjøtt, som rettferdiggjør dets raske tilberedning. Den kan lages med kokt og strimlet kyllingbryst, dog er det mer smak i kyllinglår som tilfører måltidet høy proteinverdi. […]

Sopp Risotto med beurre noisette

Retten har sin opprinnelse fra Nord Italia. For at risotto skal være vellykket bør man bruke ferske ingredienser og ikke glemme den riktige risen, altså riso arborio. Risotto er deilig året rundt og lett å variere med sesongens grønnsaker, skalldyr, fisk, kjøtt eller som her, vegetar. Risotto: Beurre noisette: Fremgangsmåte: Kok opp kyllingbuljongen først så […]